Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

joi, 1 iulie 2010

Vanitatea a invins prudenta...

Gradinita de stat din Fetesti. Prima parte a actiunii se petrece in baie. Madalin, nepotelul meu, se "lupta" in cuvinte cu niste colegi. Motivele sunt diverse. Doi dintre ei mai aprigi in dracovenii, mai intai il "incatuseaza"si incaluseaza apoi il baga cu capul sub colacul de la toaleta si ii pun capacul peste cap. Distractie maxima pentru ceilalti si stanjenitoare pentru Praslea familiei noastre.
" Eram sigur, isi spune Madalin, zapacit, eram sigur! Ceva mai de cacat nu mi se putea intampla! Fleacul asta imi strica toate socotelile! Daca o sa afle iubita mea... m-am dus pe apa Sambetei... Ei cred ca m-au ciuruit... Ha!"
Ajung in clasa si Madalin incepe sa-si faca o repetitie a viitoarelor actiuni, in gand. Emotia crestea in el din ce in ce mai mult. Tremurand nervos si dornic sa se razbune le aseaza iubitilor colegi cate un somoiog de guma mestecata chiar de el pe scaune. Deodata ii trecu involuntar prin minte o alta idee bombata. Se furiseaza tiptil langa capul rautatilor si ii leaga sireturile de la adidasi de picioarele scaunelor. Se intoarce in banca lui, la fel de precaut sa nu-l "miroasa" Balaurul. Ceilalti chicotesc. Educatoarea simte ea ceva, insa lasa sa vada ce se intampla mai departe. Madalin, impreuna cu prietenul lui de "breasla" isi rup cate un pix si incep sa sufle prin ele hartii in colegii rautaciosi. Deodata, Balaurul de trezeste bombardat cu hartii in cap si in ceafa. Se intoarce spre Mada cu privirea inflacarata de taur cand zareste rosu, isi pregateste pumnii cu o iritare nervoasa vecina cu disperarea, se ridica de pe scaun ii ideea de a-i rupe fata lui Praslea si... buf... se ridica praful in tavan... Cade Balaurul si ceilalti colegii izbucnesc in ras. Asta cazuse cu scaunul, avea guma lipita pe pantaloni si parul plin de hartii cu saliva veninoasa. Rusinat de cele intamplate, Balaurul se simte fara vlaga si parca nici nu mai poate cloci niciun plan impotriva dusmanului.
Razbunare dusa la bun sfarsit. Apa murdara se desfacu, si-a inghitit victima, insa a lasat-o sa pluteasca la suprafata. Capul educatoarei incepu sa se invarteasca usor si cu oarecare energie salbatica le spune baietilor ca e nerabdatoare sa se intalneasca cu parintii lor. Si cu toate astea, Madalin se intoarce spre Balaur cu o nunanta de triumf si superioritate, stiind ca si-a asigurat cumva succesul si razbunarea.