Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

vineri, 9 iulie 2010

Uitam sa fim fericiti...

Gandurile murdare incep sa se plimbe goale pe nisipurile ude din creierii nostri. Fericirea se gaseste in lucrurile "spalate". Nu te mai poti misca. Trupurile ne devin transparente si nesemnificative. Bucuria sublima e greu de dobandit. Se cresteaza prea mult si nemilos in arborii genealogici. Ne conduc banii si puterea. Ne vindem sufletele ieftin. Am pierdut drumul catre coltul de Rai... Mai putem oare sa gandim? Mai suntem in stare de asa ceva? Sau trebuie sa ma consolez cu ideea ca am devenit niste roboti. Niste roboti care functioneaza cu bani, bagi un banut, ridica o mana, un picior, bagi doi banuti isi deseneaza un zambet pe fata, bagi vreo 5 banuti si iti da un pupic... si asa mai departe. In functie de dorinte, pretul creste sau... scade...

6 comentarii:

  1. nu se poate sa ai multi bani fara sa faci nimic si sa fii totusi super fericita?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai cum? intodeauna prezinti un interes "murdar"... si oricum, mai devreme sau mai tarziu, te transformi... nu ai cum. e vorba si despre anturaj, iti doresti din ce in ce mai mult. Si cum sa fii fericit daca nu faci nimic?? Ce esti? O leguma? Unde sunt satisfactiile personale? Bucuria rezultata din lucrurile simple? Trebuie sa te faci util cumva...Eu sunt foarte bucuroasa cand reusesc sa-mi achizitionez ceva cu proprii bani, sunty foarte mandra de lucrul respectiv, iar daca stau in casa, fara sa fac nimic, intru in depresie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. 5 banuti????...scump :( .... mai muncim pana facem 10 banuti.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e... muncim... :) normal ca muncim mult pentru 10 banuti! unii... asa ar trebui... numai ca acum nu stiu cum se face, pentru altii, dar parca pica din cer... totul a devenit simplu si ieftin... 10 banuti nu inseamna mult, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. uneori (...prea des) lucrurile simple sunt foarte greu de obtinut si muncim parca prea mult pt ele...acele lucruri simple care pt cei din jur nu mai reprezinta nimic. 10 banuti...nu sunt multi dar... sa ii dai pt ceva care ar putea fii foarte bine gratuit.....ca pana la urma nu costa nimic sa oferi un zambet sau un pupic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vezi tu, mai e o fatza a monedei.. Orice actiune are reactiune. E adevarat ce spui tu, dar in contrapartida se formeaza insule de idealism/oameni ce nu accepta regulile astea. Asa ca apar un fel de "Mad Max-shi" ai principiilor, care merg pe drumul lor drept, desertic si fireste in izolare.. Probabil iti trebuie ingenuitate si mult curaj, ba chiar inconstienta pt ca nu faci asta deliberat. Stii si tu ca sunt entitati care gasesc futil (pardon de expresie) sa functioneze cu fise mai ales acolo de unde incepe acea mare chestie numita suflet. Nu fac apologia imaterialului, imi plac banii, sunt sexy, ba chiar iti poti procura hrana sufleteasca cu ei. Fii convinsa ca un om evoluat in spirit stie instinctual cat de limitata este o moneda, doua... toate. De fapt pe tine te ingrijoreaza ca vezi insulitze din ce in ce mai rare in marea de robotzei. E ok, asta te face deosebita.. totdeauna vom coexista

    RăspundețiȘtergere