Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

luni, 30 august 2010

Niste dorinte...

Totul devine complicat atunci cand ai impresia ca universul tau si al celor cu care tu iti imparti existenta intr-o mai mare sau mica masura este simpla... Nu cred poti urca muntele care, aparent, pare usor de strabatut, fara echipamentul necesar. Nu cred ca poti pastra in casa o floare necunoscuta tie pana in momentul respectiv, pe care ai mirosit-o si nu ti-a placut intr-un mod deosebit chiar daca ai primit-o de la o persoana nu tocmai de trecut cu vederea. Nu cred ca poti pretinde ca iubesti marea doar din dorinta de a-l impresiona pe cel care iti este alaturi. Nu cred ca poti spune ca iti place sa stai noaptea pe balcon, sa privesti stelele si sa asculti cu oracaie broastele pe lac doar de dragul formei lui. Nu vreau sa nu te cred in stare sa-ti poti modela conceptiile, formele si continutul in functie de punctele voastre comune din universul fiecaruia. Vreau sa cred ca poti sa-ti doresti sa atingi ceea ce pare intangibil, sa crezi in idealurile voastre si sa faci pe cat posibil sa te bucure si sa intelegi ceea ce pare simplu, cateodata lipsit de sens si consistenta pentru tine, dar de o valoare inestimabila pentru el. Vreau sa cred ca taci pentru ca tu speri la o elocventa mai profunda decat a cuvintelor si nu pentru ca pur si simplu nu mai vrei sa spui nimic, pentru ca nu mai crezi in iubire, in fericire si pentru asta vrei sa uiti de ele... si intri in carapacea de fier. Nu-ti poti pierde intresul chiar daca vorbim despre lucrurile general valabile, despre dorinte sau despre valorile materiale sau spirituale. Nu cred ca vei ramane un singuratic cowboy atata timp cat tu vrei ca dimineata sa te gaseasca invaluit in parfumul pielii ei. Poti pretinde ca vrei sa fi singur atata timp cat nu ajungi sa crezi in propriile=ti nascociri si sa poti fi singur atunci cand realitatea si aparentele de orice fel de natura iti bulverseaza gandirea. Poti admira scoicile din mare chiar daca ea nu te atrage in mod special, poti urca muntele daca ai pe cineva aproape, poti pastra floarea la presat... poti face toate astea pentru confortul ideilor tale si pentru curajul de a te arunca in placerile celuilalt in speranta ca viata lui aparent intunecata si captivanta in acelasi timp iti poate face sa-ti zambeasca toate viscerele... Inca mai cred in fericirea absoluta a ta si a celorlalti....

4 comentarii:

  1. ...cred ca este cel mai slab "gand" al tau...alambicat...pacat. promiti

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ai folosit cuvantele "promiti" si "pacat" la ce te-ai referit? Care sunt caracterele care apartin acestor cuvinte? Nu le inteleg sferele...
    Spui ca este un gand slab... E posibil ca biblia mea sa nu fie inteleasa de catre ceilalti care au un contact mai slab cu mine... Putem dezvolta subiectul in momentul in care imi vei dezvalui denotatiile cuvintelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sincer cred ca esti aici, in aste randuri pline de traire la o intensitate demna de invidiat, desavarsita in fiecare simtire si in fiecare atitudine...ai lasat o lumina sclipitoare imensa, ireala pe panza gandirilor celorlalti neinsemnati, fara simtire ce cauta cu rautate si gratuitate sa denigreze ale tale "ganduri slabe"!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Persoanele cu capacitati cerebrale cvasiumane pretind cel mai repede si de cele mai mult ori ca inteleg ce spui, de fapt sunt foarte departe de a pricepe ce intentionai sa transmiti dar foarte aproape de a bate campii, nu neaparat cu gratie.
    Eu, nu pot sa clasific acest gand al tau inca, fie el slab sau sclipitor. Insa, as fi mult mai interesat de cum a luat fiinta. Am certitudinea faptului ca, daca as putea sa clasific scanteia preliminara gandului, fundamentul care-ti sustine cuvintele, atunci am sa reusesc sa-ti inteleg atat gandul cat si calitatea judecatii.

    RăspundețiȘtergere