Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

Ideal, absolut, desavarsire, infinit...

miercuri, 3 noiembrie 2010

Nu lasa viata sa te traiasca!

Doamne, cat de trist mi se pare sa duci o viata tehnica... Sa te trezesti in fiecare dimineata la aceeasi ora, sa te intalnesti cu aceeasi oameni, sa-ti petreci timpul in acelasi birou, sa ajungi seara acasa si sa te pui sa dormi. Sa vrei sa iti iei toate examenele si in plus de asta si cu note mari sau sa iti treci in C.V. tot felul de diplome si recunoasteri formale doar pentru a parea mai destept si pentru a te "separa" de ceilalti, de a deveni un fel de extraterestru, adica deasupra tuturor... Eu sunt cel mai tare, cel mai destept... ei sunt fraieri, prosti, de ce sa nu profit de asta? De ce sa nu profit de ei?
Vai, si cat de groaznic e sa lasi pe altii sa decida in locul tau, sa nu ai puterea convingerii, sa nu iti doresti ceva si sa nu incerci sa obtii lucrul respectiv utilizandu-ti toate capacitatile. As vrea ca fiecare dintre noi sa reuseasca sa gaseasca tehnica evadarii din mediocritate, frustrare, ca fiecare dintre noi sa-si puna mintea in functiune, sa invatam sa ne placa cartile... Cum dracu iti poti dezvolta imaginatia, daca nu citind? Iar exagerez??? Iar sunt intr-un moment de sensibilitate??? De ce? Oare de ce? Pentru ca va vad tristi! Ma uit pe strada si nu vad oameni zambind, mergeti cu totii in diferite directii ca niste robotei, va citesc pe chip tristetea si grijile. Inteleg ca viata e grea, dar si voi o complicati destul de mult... Cred ca suntem mult prea preocupati sa ne realizam, sa fim mai tari decat ceilalti, sa ne umplem de fericire cand altii ne imita, cand devenim niste modele pentru ceilalti... Si mie imi place sa se vorbeasca despre mine de bine, dar vreau ca absolut totul sa fie adevarat, sa merit laudele respective, sa capat acele capacitati prin constientizarea mea, a mediului in care traiesc, actiunilor mele, si nu perverse... De ce sa mergem pe carari infundate? De ce cautam fericirea cu disperare? Cand ea, pur si simplu, ne inconjoara? Se afla peste tot... Eu cred ca trebuie sa cautam intodeauna in noi... iubirea se afla in noi... cand vom reusi sa o dezvoltam, atunci o sa fim cu adevarat fericiti... Pentru inceput, poti incerca sa privesti macar printre gratii...

6 comentarii:

  1. da oana, cam asa e...cred...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cred ca esti de acord cu mine atata timp cat avem aceeasi meserie... Asta este motivul principal pentru care ne place actoria, nu?

    Oana

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha
    nu avem si nu vom avea niciodata aceeasi meserie, din pacate...mai ai mult de...

    RăspundețiȘtergere
  4. prin autobuze vorbesc mai tare cu un coleg sa ma auda lumea : ma ce au fratele meu oamenii astia de sunt asa de suparati? le-a cazut cerul in cap cu tot cu stele? ei nu se uita la ei in ce hal sunt? sa nu ma iau de ei? pai cum sa nu ma iau de ei cand imi strica ziua! fetzele lor de oameni ratati in viatza , dragoste si in orice! eu sunt om realizat? nu! dar nu o sa ma vezi stand ca o planta urata de care nu-mi place mie, si gandindu-ma la probleme in loc sa fac naiba ceva sa ies din rahat! mai intra uneori un nebun , doi si vorbesc toate prostiile prin autobuz si rad de unul singur si se aude o voce de undeva din fund: saracul...atat stie si el, sa rada! nu mai zic nimic ce sa mai zic ...cand aud si vocea aia groasa care zice asta, ma apuca si mai rau rasul! as rade ei de mereu si mereu! cand le vad fetzele parca vad moartea! dimineatza lumea tace zici ca mergem in cimitir! sunt toti la fel la fel la fel! dimineatza deci sunt somnoros...mai tarziu dupa serviciu enervat iar seara beat! habar nu are romanul ca un simplu zmabet adresat cuiva schimba absolut toata ziua lui! de la zambetul ala pleaca tot tot ce se intampla mai departe! cacat viatza e asa simpla si trebuie sa o complicam! cine o complica? un om prost! ce fel de prost? fara scoala si lectie de viatza! cati sunt asa in romania? f multi! deci sa-ti mearga capul in romania esti condamnat la o viatza mizerabila! ciudat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu trebuie neaparat sa ai scoala ca sa stii sa zambesti, sa te adaptezi, sa socializezi, sa stii sa te faci placut... Sunt foarte multi dintre noi minunati si fara scoala. Iti trebuie foarte multa putere de concentrare, un pic de maturitate, un strop de zambet si mai multa cultura( pe care o poti capata nu neaparat de la scoala). Ce sa mai zic... da, asa sunt oamenii... poate ne vom schimba candva, cumva... Nu stiu... Tu ai relatat mai sus cam ce am scris si eu, numai ca tu ai facut-o intr-un mod mai brutal... Depinde de fiecare in parte! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant!!!!!!
    Nu stiam ca poti scrie lucruri atat de interesante!
    Felicitari.

    RăspundețiȘtergere